Erik Wennberg

Testledare

Varför jobbar du inom IT?

Det är ett område där det ständigt händer nya saker, och där man kan aldrig slappna av i sin yrkesroll. Man måste lära sig nytt och förstå nytt. Förändring är bra, då mitt intresse för IT grundar sig i att jag under uppväxten ville lära mig och förstå hur teknik fungerar. Att det också är ett arbetsområde som finns inom alla olika sorters verksamheter och inriktningar är spännande.

Vad är det bästa med att arbeta som konsult?

Utöver alla häftiga utmaningar man ställs inför under sina uppdrag, så ger det en stor möjlighet att träffa nya spännande människor och på så sätt utvidga sitt kontaktnät.

Berätta om ditt första möte med NCP No Common People?

Det var vid en lunchträff med Calle. Vi har jobbat ihop tidigare och träffades över en lunch för avstämning över vad som hänt sen sist vi träffades. När Calle berättade om sitt nya jobb så var jag intresserad direkt. Efter lunchen fördes det en kortare dialog oss emellan, men det tog inte lång tid innan vi var kollegor på nytt.

Hur är det att arbeta på No Common People?

Jag trivs väldigt bra på No Common People, det är ett företag som drivs av framåtanda och där det ständigt händer nya saker. Företaget växer stadigt och det finns en positiv känsla. Som konsult så får man stort eget ansvar, vilket jag uppskattar.

Du är ganska ny som konsult på No Common People – vad fick dig att ansluta till att bli en No Common-konsult? När var det?

I nästan exakt ett år har jag varit hos No Common People. Anledningen att jag valde att jobba just där beror på en rad olika saker. Både att det är ett företag som vill utvecklas och förnyas, men också att de hade en personlig utvecklingsplan för mig. Där jag själv får välja vilken väg framåt jag vill gå i min karriär. Att företaget dessutom är en plats där folk tar hand om varandra och består av en grupp människor som jag trivs väldigt bra ihop med är bara en bonus.

Vilken är din Superkraft (superpower)?

Jag gör världens godaste tacos!