Insamlingsstiftelsten Fogelstad - Kvinnor på gränsen till PSD2

Kvinnor på gränsen till PSD2

3 april 2021 Av NCP AB

Kvinnor på gränsen till PSD2

NCP No Common People AB lämnar ekonomiska bidrag till några utvalda organisationer och projekt som har ett viktigt syfte och som överensstämmer med NCP:s verksamhet eller grundläggande värderingar.

Denna gång väljer NCP att stödja Insamlingsstiftelsen Fogelstad på ideell basis, en insamlingsstiftelse startad 2019, som bevarar det anrika minnesmärket Lilla Ulfåsa utanför Katrineholm där verksamhet bedrivs i Fogelstadsgruppens anda.

NCP:s huvudsakliga bidrag är att bevaka och anpassa betalflöden med hänsyn till PSD2.

Carl-Christian Wallin, vd för NCP No Common People:

- ”För oss är det självklart att stödja med tillämpning enligt PSD2-direktivet. Vi imponeras både av Fogelstadsinitiativet och verksamheten som börjar växa fram samt att vi delar deras värderingar. Vi är mer än gärna en del av deras fortsatta arbete med att föra vidare och vidareutveckla feministiska rörelser genom att hjälpa till inom de områden där vi besitter expertkompetens.”

Tjia Torpe, ordförande för Insamlingsstiftelsen Fogelstad:

- ”Vi uppskattar verkligen den hjälp NCP No Common People erbjuder i form av den kunskap och arbete som för oss är övermäktigt att utföra på ideell basis. För Insamlingsstiftelsen Fogelstad är det ytterst viktigt att pengar och insamling från bidragsgivare hanteras både effektivt och i enlighet med lagar och regler, på alla de sätt som detta innebär.”

Förutom tillämpningen av betaltjänstdirektivet PSD2 kommer NCP att sköta Insamlingsstiftelsen Fogelstads bokföring samt betalningar.

Om Insamlingsstiftelsen Fogelstad:

Läs mer om Insamlingsstiftelsen Fogelstad

Om det andra betaltjänstdirektivet PSD2:

PSD 2 (eng. Payment Services Directive 2) är EU:s andra betaltjänstdirektiv vilket reglerar konton och betalningar både för företag och privatpersoner. Betaltjänstdirektivet underlättar gränsöverskridande betalningar och finansiella tjänster inom EU samt ökar konkurrensen inom sektorn genom att främja nya innovativa betalningar. Denna nya betaltjänstlag trädde i kraft i Sverige den 1:a maj 2018.

Om NCP No Common People:

No Common People AB är ett IT-konsultbolag som har funnits sedan 1986 och som tillhandahåller tjänster inom b l a IT-Management, IT-Teknik och IT-Utveckling. En kombination av förståelse för kundens affär, hög expertis- och specialistkompetens, en ständig vilja att utvecklas samt lång erfarenhet inom branschen har gjort oss populära hos våra kunder. NCP No Common Peoples kontor är beläget i Stockholm.

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

No Common People söker Cobolutvecklare och testare i stordatormiljö

Söker du konsult?

Läs mer och anlita våra kompetenta konsulter!

Förändringsledare • Interim Managers • Projektledare • Specialister inom Stordator och Mainframe

Läs om våra konsulter »