Snacka COBOL med No Common People!


Pressrelease 2016-10-31 SE

Programspråket COBOL har funnits sen 60-talet och har fått ny fart. 

  • Branschen skriker efter COBOL utvecklare just nu säger Tommy Smidestam, VD och Affärsområdeschef på No Common People.

NCP No Common People AB har tagit fram ett skräddarsytt utbildningsprogram i COBOL-programmering, som hålls i samarbete med Learning Tree International.

Programmet är i 4 delar och är fristående om man har rätt förkunskaper?

  • Ja, det stämmer säger Tommy Smidestam. Vi har delat upp programmet och spridit ut det under en tremånaders period, vilket möjliggör att deltagarna får praktisera sina färdigheter på arbetsplatsen innan man går vidare till nästa modul.

Intresset för COBOL har eskalerat på senare tid då det är ett programspråk som lever vidare, främst inom bankvärlden där man uppskattat att över 80% av världens affärstransaktioner sker i COBOL-system.

Hur ser programutbildningen för COBOL ut och vad kan man förvänta sig?

Vi startar första introduktionskursen redan 21 november 2016 och under en dag lägger vi grundera till IBM:s stordatorbaserade Enterprise-miljö med operativsystemet z/OS i botten. Vi kallar den: IBM:s Stordatormiljö

Direkt följer vi upp med en fyradagarskurs där vi fokuserar på TSO/ISPF:s funktioner och övergripande introduktion till IBM:s JCL (Job Control Language), vilket behövs för nästkommande kurs i COBOL-programmering

COBOL-programmering sker i två delar, från grundkurs till avancerad som hålls i januari-februari om fem dagar var.

Efter avslutat program kan man gå igenom en certifiering enligt Mainframe Technology Professional Level 1 (Applications Developer) och få en ”examen”.

Anmälan ligger öppen och ni hittar utförlig information om kurserna i Programmerarutbildning COBOL med certifiering här

Om NCP No Common People AB

NCP No Common People AB är ett IT-konsultbolag som funnits sedan 1986 och tillhandahåller tjänster inom IT-management inom affärsområdet Life Cycle Management. Affärsområdet Mainframe har unik och välkänd kompetens inom stordatorutveckling och har även utbildningar inom området. För mer information, besök www.nocommonpeople.se.

 

För mer information, kontakta:

Tommy Smidestam, tommy.smidestam@ncpab.se

Telefon: 073 920 61 00